Уманський НУС | сьогодні: 22.12.2024

ТЕХНОЛОГІЧНІ ПАРАМЕТРИ ФОРМУВАННЯ ЯКОСТІ ЗЕРНА ЯЧМЕНЮ ЯРОГО ГОЛОЗЕРНОГО

Автор(и) Господаренко Г.М., доктор сільськогосподарських наук, професор, Уманський національний університет садівництва
Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Гавриленко В. С., , , Уманський національний університет садівництва
Приходько В. О., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва
Крикун С. П., , , Уманський національний університет садівництва
Худолій Л. В., кандидат сільськогосподарських наук, , Український інститут експертизи сортів рослин
Товстенко Я. Ю., , , ТОВ «Іверія Агро»
Рубрика Агрономія
рік 2024 номер журналу Випуск 104 Частина 1
сторінки індекс УДК 664.64.016:633.16
Індекс DOI 10.32782/2415-8240-2024-104-1-315-324 (Лінк)
Аннотація Наведено формування якості зерна ячменю ярого голозерного (вміст білка, вміст крохмалю, натура зерна) за тривалого застосування різних систем удобрення. У середньому за три роки проведення досліджень на ділянках без добрив вміст білка становить 15,5 % і підвищується в інших варіантах досліду залежно від доз, видів мінеральних добрив і їх поєднань на 1–10 %. При цьому застосування лише азотних добрив у дозі 35–70 кг/га д. р. сприяє підвищенню вмісту білка в зерні на 7–8 %. Внесення ж 70 кг/га азоту добрив на тлі P60K70 значно ефективніше і підвищує вміст білка на 10 %.
Ключові слова ячмінь ярий голозерний, вміст білка, вміст крохмалю, натура зерна, системи удобрення
Завантажити файл    (завантажень: 129)