Уманський НУС | сьогодні: 19.01.2023

ФОРМУВАННЯ ЯКОСТІ ТА ВРОЖАЙНОСТІ ЗЕРНА ПШЕНИЦІ ТВЕРДОЇ ОЗИМОЇ ЗА РІЗНИХ ВИДІВ І ДОЗ ДОБРИВ

Автор(и) Калантир В. О., , , Уманський національний університет садівництва
Господаренко Г.М., доктор сільськогосподарських наук, професор, Уманський національний університет садівництва
Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Бурляй О.Л., кандидат економічних наук, , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Агрономія
рік 2022 номер журналу Випуск 101 Частина 1
сторінки 94-105 індекс УДК 664.64.016+631.559:633.112:631.816.1
Індекс DOI 10.32782/2415-8240-2022-101-1-94-105 (Лінк)
Аннотація У статті наведено результати статистичного оброблення цифрових матеріалів щодо впливу застосування добрив у польовій сівозміні на формування якості та врожайності зерна пшениці твердої озимої. Встановлено що тривале застосування добрив, крім фосфорно-калійної системи, у польовій сівозміні достовірно впливає на формування врожаю пшениці твердої озимої (сорт Андромеда). Найвищу ефективність мають системи удобрення з азотною складовою. Фосфорно-калійні добрива найменше впливають на врожайність і якість зерна пшениці твердої озимої. Ефективність застосування добрив змінюється залежно від погодних умов вегетаційного періоду
Ключові слова удобрення, продуктивність пшениці твердої озимої, вміст білка, збір білка, вміст клейковини
Завантажити файл    (завантажень: 11)