Уманський НУС | сьогодні: 26.03.2024

ФІЗИКО-ХІМІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ЗЕРНА РІЗНОСТИГЛИХ СОРТІВ ПШЕНИЦІ М’ЯКОЇ ОЗИМОЇ ЗА РІЗНИХ СИСТЕМ УДОБРЕННЯ

Автор(и) Сіліфонов Т. В., , , Уманський національний університет садівництва
Господаренко Г.М., доктор сільськогосподарських наук, професор, Уманський національний університет садівництва
Полторецький С.П., кандидат сільськогосподарських наук, професор кафедри рослинництва, Уманський національний університет садівництва, Україна
Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Притуляк Р.М., кандидат с.-г. наук, доцент кафедри біології, Уманський національний університет садівництва, Україна
Полянецька І.О., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Агрономія
рік 2021 номер журналу Випуск 99 Частина 1
сторінки 206-222 індекс УДК 631.559:[631.526.3:633.111-021.4:631.8]
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2021-99-1-206-222 (Лінк)
Аннотація У статті наведено формування фізико-хімічних властивостей (маса 1000 зерен, натура зерна, індекс твердості, вміст білка) зерна різностиглих сортів пшениці м’якої озимої за різних систем удобрення в польовій сівозміні. У сорту Ріно маса 1000 зерен зростає від 43,2 до 43,6–45,2 г, натура зерна – від 820 до 831–838 г/л, вміст білка – від 14,4 до 15,4–16,4 % залежно від системи удобрення, тип твердості – твердозерний. У сорту КВС Еміл маса 1000 зерен зростає від 37,2 до 38,3–38,5 г, натура зерна – від 771 до 779–789 г/л, вміст білка – від 11,7 до 12,3–13,7 % залежно від системи удобрення, тип твердості – м’якозерний.
Ключові слова пшениця м’яка озима, системи удобрення, фізико-хімічні властивості, сорт, маса 1000 зерен, вміст білка
Завантажити файл    (завантажень: 126)