Автор(и) |
Господаренко Г.М., доктор сільськогосподарських наук, професор, Уманський національний університет садівництва Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2021 | номер журналу | Випуск 98 Частина 1 |
сторінки | 246-254 | індекс УДК | 581.524.13:[631.53.01:633.111] | Індекс DOI | 10.31395/2415-8240-2021-98-1-246-254 (Лінк) |
Аннотація | Пророщування зерна пшениці в борошні зі стеблиння кукурудзи і соломі пшениці не впливало на погіршення його схожості. Найменшу алелопатію проявляло пророщування зерна в борошні з соломи жита, найбільшу – в борошні з решток сої і соняшнику. Культури, за негативним впливом на висоту рослин пшениці м’якої, розташовуються в такому порядку: соняшник, гречка, сорго, сафлор, соя, гірчиця, льон, овес, ріпак, ячмінь, горох, пшениця. Пророщування зерна в борошні решток кукурудзи і жита не впливало на висоту рослин пшениці м’якої. | ||
Ключові слова | алелопатія, рослинні рештки, пшениця м’яка, енергія проростання, схожість, дружність проростання, довжина стебла |