Автор(и) |
Осокіна Н.М., доктор с.-г. наук, професор, завідувач кафедри технології зберігання і переробки зерна Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна Новіков В. В., кандидат технічних наук, , Уманський національний університет садівництва, Україна Лещенко І. А., , аспірант, |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2020 | номер журналу | Випуск 96 Частина 1 |
сторінки | 52-71 | індекс УДК | 743:633.11:641.53:683.958 | Індекс DOI | 10.31395/2415-8240-2020-96-1-52-71 (Лінк) |
Аннотація | Визначено вплив тривалості опромінення електромагнітним полем надвисокої частоти і проведення водотеплового оброблення під час плющення лущеного зерна пшениці полби (сорт Голіковська). Експериментальними дослідженнями встановлено, що при застосуванні цілої крупи № 1 вихід крупи плющеної вищого сорту був у 1,7–2 раза менший порівняно з нелущеним зерном. Проведення зволожування має незначний вплив на вихід крупи плющеної. Оптимальним періодом для виробництва крупи плющеної вищого сорту є | ||
Ключові слова | пшениця полба, ціла крупа, зерно, плющення, мікрохвильова піч |