Уманський НУС | сьогодні: 08.10.2020

ВИХІД КРУПИ ПЛЮЩЕНОЇ ІЗ ПШЕНИЦІ ПОЛБИ ЗАЛЕЖНО ВІД ТРИВАЛОСТІ ОПРОМІНЕННЯ ЕМП НВЧ І ВОДОТЕПЛОВОГО ОБРОБЛЕННЯ

Автор(и) Осокіна Н.М., доктор с.-г. наук, професор, завідувач кафедри технології зберігання і переробки зерна Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна
Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Новіков В. В., кандидат технічних наук, , Уманський національний університет садівництва, Україна
Лещенко І. А., , аспірант,
Рубрика Агрономія
рік 2020 номер журналу Випуск 96 Частина 1
сторінки 52-71 індекс УДК 743:633.11:641.53:683.958
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2020-96-1-52-71 (Лінк)
Аннотація Визначено вплив тривалості опромінення електромагнітним полем надвисокої частоти і проведення водотеплового оброблення під час плющення лущеного зерна пшениці полби (сорт Голіковська). Експериментальними дослідженнями встановлено, що при застосуванні цілої крупи № 1 вихід крупи плющеної вищого сорту був у 1,7–2 раза менший порівняно з нелущеним зерном. Проведення зволожування має незначний вплив на вихід крупи плющеної. Оптимальним періодом для виробництва крупи плющеної вищого сорту є
Ключові слова пшениця полба, ціла крупа, зерно, плющення, мікрохвильова піч
Завантажити файл    (завантажень: 30)