Автор(и) |
Іванова І. Є., кандидат сільськогосподарських наук, , Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного Сердюк М. Є., доктор технічних наук, , Таврийский государственный агротехнологический университет имени Дмитрия Моторного Шкіндер-Барміна А. М., кандидат сільськогосподарських наук, , Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного Кривонос І. А., , , |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2020 | номер журналу | Випуск 96 Частина 1 |
сторінки | 416-432 | індекс УДК | [634.23:551.58](477.7) | Індекс DOI | 10.31395/2415-8240-2020-96-1-416-43 (Лінк) |
Аннотація | Наведено результати досліджень щодо формування фонду сухих розчинних речовин, цукрів, титрованих кислот в плодах вишні 10 досліджуваних сортів. Виділено перспективні, з технологічної точки зору, сорти: за вмістом сухих розчинних речовин – Модниця (17,05 %; Vр – 16,8 %), цукрів Ожиданіє (11,69 %; Vр – 16,8 %), титрованих кислот Солідарність (1,79 %; Vр – 14,9 %). Максимальний цукрово-кислотний індекс визначено у плодів сортів Мелітопольска пурпурна, Модниця – 8,9…9,3 в.о. Встановлено, що для всіх досліджуваних компонентів хімічного складу плодів вишні домінуючий вплив на формування їх фонду мали погодні умови років досліджень (фактор А) з часткою впливу – 40,8 %–61,9 %. | ||
Ключові слова | плоди вишні, сорт, цукрово-кислотний індекс, варіабельність, сухі розчинні речовини, цукри, титровані кислоти |