Уманський НУС | сьогодні: 02.12.2024

QUALITY MANAGEMENT OF VEGETABLES WITH THE APPLICATION OF NANO PREPARATIONS

Автор(и) Улянич О.І., доктор с.-г. наук, професор, завідувач кафедри овочівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна
Осокіна Н.М., доктор с.-г. наук, професор, завідувач кафедри технології зберігання і переробки зерна Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна
Костецька К.В., , викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна (факультет інженерно-технологічний) Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна
Кухнюк О., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва, Україна
Шевчук К. М., , ,
Рубрика Агрономія
рік 2020 номер журналу Випуск 96 Частина 1
сторінки 178-193 індекс УДК 635.52: 477.46
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2020-96-1-178-193 (Лінк)
Аннотація Наведено результати чотирирічних досліджень з вивчення умов підвищення урожайності шпинату за внесення абсорбентів із застосуванням технологічних прийомів для підвищення його продуктивності. Встановлено, що абсорбенти не викликали негативних змін у рослинах і позитивно впливали на якість врожаю шпинату городнього та сприяли підвищенню важливих показників хімічного складу. Вищий вміст сухої розчинної речовини у сортів Красень Полісся і Малахіт спостерігався за застосування абсорбентів фірми Максимарин у формі гранул і гелю – 8,1–8,9 %. Вищим вмістом цукрів відрізнялися рослини, вирощені із застосуванням абсорбентів фірми Максимарин у формі гранул і гелю – 2,6–2,9 % та гранул з калієм фірми Еко – 2,7–2,8 %. За вмістом вітаміну С переважали рослини, вирощені із застосуванням абсорбентів фірми Максимарин у формі гранул і гелю – 56–62 % та гранул з калієм фірми Еко – 58–64 %.
Ключові слова шпинат, сорт, абсорбент, товарна продукція, врожайність, показники якості
Завантажити файл    (завантажень: 400)