Автор(и) |
Улянич О.І., доктор с.-г. наук, професор, завідувач кафедри овочівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна Осокіна Н.М., доктор с.-г. наук, професор, завідувач кафедри технології зберігання і переробки зерна Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна Костецька К.В., , викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна (факультет інженерно-технологічний) Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна Кухнюк О., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва, Україна Шевчук К. М., , , |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2020 | номер журналу | Випуск 96 Частина 1 |
сторінки | 178-193 | індекс УДК | 635.52: 477.46 | Індекс DOI | 10.31395/2415-8240-2020-96-1-178-193 (Лінк) |
Аннотація | Наведено результати чотирирічних досліджень з вивчення умов підвищення урожайності шпинату за внесення абсорбентів із застосуванням технологічних прийомів для підвищення його продуктивності. Встановлено, що абсорбенти не викликали негативних змін у рослинах і позитивно впливали на якість врожаю шпинату городнього та сприяли підвищенню важливих показників хімічного складу. Вищий вміст сухої розчинної речовини у сортів Красень Полісся і Малахіт спостерігався за застосування абсорбентів фірми Максимарин у формі гранул і гелю – 8,1–8,9 %. Вищим вмістом цукрів відрізнялися рослини, вирощені із застосуванням абсорбентів фірми Максимарин у формі гранул і гелю – 2,6–2,9 % та гранул з калієм фірми Еко – 2,7–2,8 %. За вмістом вітаміну С переважали рослини, вирощені із застосуванням абсорбентів фірми Максимарин у формі гранул і гелю – 56–62 % та гранул з калієм фірми Еко – 58–64 %. | ||
Ключові слова | шпинат, сорт, абсорбент, товарна продукція, врожайність, показники якості |