Автор(и) |
Господаренко Г.М., доктор сільськогосподарських наук, професор, Уманський національний університет садівництва Полторецький С.П., кандидат сільськогосподарських наук, професор кафедри рослинництва, Уманський національний університет садівництва, Україна Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2018 | номер журналу | Випуск №93. Частина 1 |
сторінки | 8-22 | індекс УДК | 66.046.2:664.7+664.71–11 | Індекс DOI | 10.31395/2415-8240-2018-93-1-8-22 (Лінк) |
Аннотація | Встановлено, що збільшення тривалості пропарювання та відволожування підвищує вихід готового продукту та знижує тривалість його варіння. Тому на основі економічних розрахунків рекомендовано під час виробництва крупи плющеної з пшениці спельти використовувати крупу з пшениці спельти № 1, проводити її пропарювання впродовж 10 хв і відволожувати 5–10 хв з тривалістю лущення 120–140 с, що відповідає індексу лущення 11–13 %. | ||
Ключові слова | пшениця спельта, режими, пропарювання, відволожування, крупа плющена. |