Уманський НУС | сьогодні: 22.12.2024

Урожайність та вміст клейковини в зерні сортів і гібридних популяцій пшениці спельти

Автор(и) Діордієва І. П., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва
Єщенко О.В., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва
Новак Ж.М., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Агрономія
рік 2017 номер журналу Випуск №90. Частина 1
сторінки 173-179 індекс УДК 664.236:631.52:633.11
Індекс DOI
Аннотація В статті представлено результати вивчення врожайності та вмісту клейковини в зерні сортів і гібридних популяцій пшениці спельти, отриманих від схрещування її з пшеницею м’якою. Встановлено, що всі досліджувані гібридні популяції та сорт Європа істотно перевищували стандарт за врожайністю. Дві гібридні популяції за вмістом клейковини не поступалися стандарту. Виділено зразок 1786, який мав найвищу врожайність та не поступався за вмістом клейковини стандарту.
Ключові слова пшениця спельта, пшениця м’яка, сорт, гібридна популяція, урожайність, клейковина.
Завантажити файл    (завантажень: 776)