Автор(и) |
Калієвський М.В., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва Новак А.В., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва Блащук М.І., кандидат сільськогосподарських наук, , Черкаська державна сільськогосподарська дослідна станція ННЦ “Інституту землеробства” НААН України |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2017 | номер журналу | Випуск №90. Частина 1 |
сторінки | 165-173 | індекс УДК | 631.55:631.582 (477.46) | Індекс DOI |
Аннотація | В статті наведені рівні врожайності сільськогосподарських культур після різних попередників у польових зерно-просапних і зерно-паро-просапних короткоротаційних сівозмінах для виробництва продовольчого і фуражного зерна та коренеплодів буряків цукрових на базі стаціонарних польових дослідів Черкаської ДСГДС ННЦ «Інститут землеробства» НААН України Так, найвищу врожайність продовольчого зерна пшениця озима забезпечувала за вирощування після гороху, для пшениці ярої кращим попередником була соя, для ячменю ярого – кукурудза, для гороху – пшениця яра, для кукурудзи на зерно – буряки цукрові, для буряків цукрових – пшениця озима, для вико-вівсяних сумішок – ячмінь ярий. | ||
Ключові слова | короткоротаційна сівозміна, попередник, передпопередник, урожайність, однорічні трави, пшениця озима, пшениця яра, ячмінь ярий, горох, буряки цукрові, кукурудза |