Уманський НУС | сьогодні: 15.01.2020

КОРМОВІ ВЛАСТИВОСТІ ЗЕРНА ТРИТИКАЛЕ ЯРОГО ЗАЛЕЖНО ВІД ДОЗ І СТРОКІВ ЗАСТОСУВАННЯ АЗОТНИХ ДОБРИВ

Автор(и) Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Рубрика Агрономія
рік 2019 номер журналу Випуск 95 Частина 1
cторінки 30-44 індекс УДК 633.39-021.361:631.84
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2019-95-1-30-44 (Лінк)
Аннотація Проведеними дослідженнями впливу різних доз і строків застосування азотних добрив встановлено формування кормових властивостей зерна (вміст крохмалю та протеїну, вихід обмінної енергії і кормових одиниць з урожаю зерна) тритикале ярого. Експериментальними дослідженнями встановлено, що застосування азотних добрив одноразово під передпосівну культивацію істотно покращує кормові показники якості зерна. Вплив азотних підживлень тритикале ярого на ці показники був неістотним порівняно з варіантами, де їх застосовували одноразово.
Ключові слова тритикале яре, кормові властивості, зерно, протеїн, кормова одиниця, обмінна енергія
Завантажити файл    (завантажень: 1)