Уманський НУС | сьогодні: 22.12.2024

ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ЗЕРНА ТА БІЛКОВО-ПРОТЕЇНАЗНИЙ КОМПЛЕКС ТРИТИКАЛЕ ЯРОГО ЗА РІЗНИХ ДОЗ АЗОТНИХ ДОБРИВ

Автор(и) Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Рубрика Агрономія
рік 2023 номер журналу Випуск 102 Частина 1
сторінки 142-154 індекс УДК 664.64.016.8+577.112:[633.19:631.84
Індекс DOI 10.32782/2415-8240-2023-102-1-142-154 (Лінк)
Аннотація У статті висвітлено формування фізичних властивостей (склоподібність, натура зерна), вмісту білка та його фракцій, вмісту клейковини та її властивостей (індекс деформації, гідратаційні властивості) за різних доз азотних добрив. Встановлено, що застосування азотних добрив достовірно впливає на формування фізичних параметрів зерна та білково-протеїназний комплекс.
Ключові слова тритикале яре, склоподібність, натура зерна, вміст білка, вміст клейковини, фракції білка, індекс деформації клейковини, гідратаційні властивості клейковини, азотні добрива
Завантажити файл    (завантажень: 275)