Уманський НУС | сьогодні: 24.06.2024

АГРОБІОЛОГІЧНІ ПАРАМЕТРИ СОРТІВ СОРГО ЦУКРОВОГО ЗА РІЗНИХ СТРОКІВ СІВБИ І ЗБИРАННЯ

Автор(и) Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Моргун А. В., , , Дослідна станція тютюнництва ННЦ «ІЗ НААН»
Пясецький П. І., , , Дослідна станція тютюнництва ННЦ «ІЗ НААН»
Рубрика Агрономія
рік 2023 номер журналу Випуск 102 Частина 1
сторінки 89-100 індекс УДК 631.55(9):633.179:631.526.3+631.5
Індекс DOI 10.32782/2415-8240-2023-102-1-89-100 (Лінк)
Аннотація Висвітлено результати формування агробіологічних показників та продуктивність рослин сорго цукрового за різних строків сівби і збирання. Продуктивність сортів сорго цукрового достовірно змінюється залежно від строку сівби і збирання. Календарна дата настання фаз росту найбільше залежить від строку сівби. Польова схожість насіння становить 70–75 %. Встановлено, що найбільший діаметр стебла, кількість листків і площа листка найбільші в ІІІ декаді серпня, а маса стебла та висота – у ІІ декаді вересня. Найвищу продуктивність забезпечує вирощування сорту Довіста. В агротехнології сорго цукрового сорту Довіста сівбу необхідно проводити з ІІІ декади квітня, а збирання вегетативної маси – з ІІІ декади серпня
Ключові слова сорго цукрове, урожайність, фази росту, господарсько-цінні властивості, строк сівби, строк збирання, сорт
Завантажити файл    (завантажень: 277)