Уманський НУС | сьогодні: 22.12.2024

Вміст хімічних складових та продуктивність ріпаку озимого залежно від сортових особливостей у Правобережному Лісостепу України

Автор(и) Кононенко Л. М., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва
Панфілова А. В., , , Миколаївський національний аграрний університет
Манзій О. П., , , Уманський державний педагогічний університет ім. Павла Тичини
Полянецька І.О., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Агрономія
рік 2022 номер журналу Випуск 100 Частина 1
сторінки 231-241 індекс УДК 631.82.02:633
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2022-100-1-231-241 (Лінк)
Аннотація У статті наведено формування продуктивності сортів ріпаку озимого. Визначено найвищу врожайність сорту Черемош, що становила 3,76 т/га. Досліджено, олійність ріпаку, що становила – 46,9 %. Однак, залежно від сортових особливостей та порівняно до стандарту найвищий відсоток олійності був у сортів Черемош (1,3 %) і Анна (1,0 %). Найнижчий відсоток олійності визначено у сорту Чемпіон України, що переважав стандарт на 0,4 %.
Ключові слова врожайність, олійність, глюкозинолати, вартість продукції, витрати
Завантажити файл    (завантажень: 161)