Автор(и) |
Кононенко Л. М., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва Панфілова А. В., , , Миколаївський національний аграрний університет Манзій О. П., , , Уманський державний педагогічний університет ім. Павла Тичини Полянецька І.О., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2022 | номер журналу | Випуск 100 Частина 1 |
сторінки | 231-241 | індекс УДК | 631.82.02:633 | Індекс DOI | 10.31395/2415-8240-2022-100-1-231-241 (Лінк) |
Аннотація | У статті наведено формування продуктивності сортів ріпаку озимого. Визначено найвищу врожайність сорту Черемош, що становила 3,76 т/га. Досліджено, олійність ріпаку, що становила – 46,9 %. Однак, залежно від сортових особливостей та порівняно до стандарту найвищий відсоток олійності був у сортів Черемош (1,3 %) і Анна (1,0 %). Найнижчий відсоток олійності визначено у сорту Чемпіон України, що переважав стандарт на 0,4 %. | ||
Ключові слова | врожайність, олійність, глюкозинолати, вартість продукції, витрати |