Уманський НУС | сьогодні: 22.12.2024

ВПЛИВ СУБСТРАТУ НА УРОЖАЙНІСТЬ І ЯКІСТЬ МІКРОЗЕЛЕНІ ОВОЧЕВИХ РОСЛИН

Автор(и) Ваховська А. В., , , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Агрономія
рік 2021 номер журналу Випуск 99 Частина 1
сторінки 169-180 індекс УДК 631.4:631.589.2:635.4-021.465
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2021-99-1-169-180 (Лінк)
Аннотація Визначено вплив субстрату на показники росту, фізіолого-біохімічні процеси, урожайність та якість мікрозелені овочевих рослин, зокрема салату листкового, редиски та гірчиці під час вигонки. Дослідження проводилися у 2020–2021 рр. в лабораторії грибівництва і вигонки овочів кафедри овочівництва Уманського національного університету садівництва. В результаті проведених досліджень виявлено, що найбільша маса 1000 шт. була у редису на мінеральній ваті – 66,86 г. Вищою врожайністю відзначилася редиска на мінеральній ваті – 5,20 кг/м2, на кокосовому субстраті – 5,41 кг/м2.
Ключові слова мікрозелень, салат листковий, редиска, гірчиця, мінеральна вата, кокосовий субстрат, врожайність
Завантажити файл    (завантажень: 194)