Уманський НУС | сьогодні: 22.12.2024

КРУП’ЯНІ ВЛАСТИВОСТІ ЗЕРНА ПШЕНИЦІ СПЕЛЬТИ ЗАЛЕЖНО ВІД СОРТУ

Автор(и) Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Рубрика Агрономія
рік 2021 номер журналу Випуск 99 Частина 1
сторінки 146-161 індекс УДК 664.743:633.11:641.53:683.958
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2021-99-1-146-161 (Лінк)
Аннотація Стаття присвячена вивченню круп’яних властивостей зерна пшениці спельти залежно від сорту. Встановлено, що високим вмістом білка характеризуються сорти Зоря України, Schwabenkorn, NSS 6/01, Австралійська 1 і лінія LPP 3218. Загальна кулінарна оцінка каші з плющеної крупи пшениці спельти змінюється в межах 6,8–9,0 бала. Зерно сорту Зоря України має найвищу кулінарну оцінку, що дає можливість використовувати його для одержання круп’яних продуктів.
Ключові слова сорт, пшениця спельта, плющена крупа, склоподібність, білок
Завантажити файл    (завантажень: 170)