Автор(и) |
Ковальов В. Б., доктор сільськогосподарських наук, , Поліський національний університет Трембіцька О. І., кандидат сільськогосподарських наук, , Поліський національний університет Клименко Т. В., кандидат сільськогосподарських наук, , Поліський національний університет Федорчук С. В., кандидат сільськогосподарських наук, , Поліський національний університет Петухов Ю. Л., , , Поліський національний університет |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2021 | номер журналу | Випуск 98 Частина 1 |
сторінки | 254-262 | індекс УДК | 631.15:633.1:631.57(477.41/.42) | Індекс DOI | 10.31395/2415-8240-2021-98-1-254-262 (Лінк) |
Аннотація | У статті представлено результати визначення показників якості хліба з обойного борошна пшениці спельти. З’ясовано, що хліб, випечений з обойного борошна пшениці спельти, мав кращий зовнішній вигляд, правильну форму і більш виражені смакові властивості. Зерно пшениці спельти сорту Європа, який є результатом гібридизації Triticum aestivum / Triticum spelta, поступалось якісним показникам сорту Зоря України. | ||
Ключові слова | пшениця спельта, пшениця м’яка, білок, клейковина, хліб, кулінарна якість хліба |