Уманський НУС | сьогодні: 26.07.2021

ФОРМУВАННЯ ЯКОСТІ ХЛІБА З БОРОШНА ПШЕНИЦІ СПЕЛЬТИ

Автор(и) Ковальов В. Б., доктор сільськогосподарських наук, , Поліський національний університет
Трембіцька О. І., кандидат сільськогосподарських наук, , Поліський національний університет
Клименко Т. В., кандидат сільськогосподарських наук, , Поліський національний університет
Федорчук С. В., кандидат сільськогосподарських наук, , Поліський національний університет
Петухов Ю. Л., , , Поліський національний університет
Рубрика Агрономія
рік 2021 номер журналу Випуск 98 Частина 1
сторінки 254-262 індекс УДК 631.15:633.1:631.57(477.41/.42)
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2021-98-1-254-262 (Лінк)
Аннотація У статті представлено результати визначення показників якості хліба з обойного борошна пшениці спельти. З’ясовано, що хліб, випечений з обойного борошна пшениці спельти, мав кращий зовнішній вигляд, правильну форму і більш виражені смакові властивості. Зерно пшениці спельти сорту Європа, який є результатом гібридизації Triticum aestivum / Triticum spelta, поступалось якісним показникам сорту Зоря України.
Ключові слова пшениця спельта, пшениця м’яка, білок, клейковина, хліб, кулінарна якість хліба
Завантажити файл    (завантажень: 31)