Уманський НУС | сьогодні: 08.10.2020

ВПЛИВ СТРОКІВ ЗБЕРІГАННЯ ОЛІЇ ЛЛЯНОЇ НА ЇЇ ЯКІСНИЙ СКЛАД

Автор(и) Ковальов В. Б., доктор сільськогосподарських наук, , Житомирський національний агроекологічний університет
Деребон І. Ю., кандидат сільськогосподарських наук, , Житомирський національний агроекологічний університет
Бучко К. Д., , ,
Федорчук С. В., кандидат сільськогосподарських наук, , Поліський національний університет
Рубрика Агрономія
рік 2020 номер журналу Випуск 96 Частина 1
сторінки 548-558 індекс УДК 635-521:631-531
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2020-96-1-548-558 (Лінк)
Аннотація У статті наведені результати лабораторних досліджень біохімічного складу олій льону-довгунцю та льону олійного. Визначені та проаналізовані кількісні та якісні зміни її жирнокислотного складу, що відбуваються в процесі зберігання. Жирні кислоти згруповані залежно від ступеню їх насиченості та рекомендовані оптимальні строки зберігання олії лляної залежно від цільового призначення.
Ключові слова льон олійний, льон-довгунець, олія лляна, жирні кислоти, строк зберігання, масова частка
Завантажити файл    (завантажень: 29)