Автор(и) |
Ковальов В. Б., доктор сільськогосподарських наук, , Житомирський національний агроекологічний університет Деребон І. Ю., кандидат сільськогосподарських наук, , Житомирський національний агроекологічний університет Бучко К. Д., , , Федорчук С. В., кандидат сільськогосподарських наук, , Поліський національний університет |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2020 | номер журналу | Випуск 96 Частина 1 |
сторінки | 548-558 | індекс УДК | 635-521:631-531 | Індекс DOI | 10.31395/2415-8240-2020-96-1-548-558 (Лінк) |
Аннотація | У статті наведені результати лабораторних досліджень біохімічного складу олій льону-довгунцю та льону олійного. Визначені та проаналізовані кількісні та якісні зміни її жирнокислотного складу, що відбуваються в процесі зберігання. Жирні кислоти згруповані залежно від ступеню їх насиченості та рекомендовані оптимальні строки зберігання олії лляної залежно від цільового призначення. | ||
Ключові слова | льон олійний, льон-довгунець, олія лляна, жирні кислоти, строк зберігання, масова частка |