Автор(и) |
Покотило І. А., , , Крижанівський В.Г., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва Невлад В. І., кандидат сільськогосподарських наук, Завідувач кафедри агрохімії і грунтознавства, Уманський національний університет садівництва |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2020 | номер журналу | Випуск 96 Частина 1 |
сторінки | 405-416 | індекс УДК | 633.26:631.67:631.71 | Індекс DOI | 10.31395/2415-8240-2020-96-1-405-416 (Лінк) |
Аннотація | В статті показано особливості формування продуктивності сої залежно від попередників і обробітку ґрунту. Встановлено, що в Правобережному Лісостепу України на чорноземах типових середньосуглинкових найвищу врожайність сої на рівні 3,50–3,70 т/га забезпечило розміщення її після зернових колосових культур за безполицевого обробітку ґрунту на 20–22 см (чизель). Найвищі вміст білка (39,9–40,1 %) і жиру (20,0–20,1 %) в насінні сої отримано за її розміщення після пшениці озимої і ячменю ярого. | ||
Ключові слова | соя, попередник, обробіток ґрунту, врожайність, якість насіння, вміст білка |