Автор(и) |
Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна Євчук Я. В., кандидат технічних наук, , Уманський національний університет садівництва Кононенко Л. М., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва, Україна Харитоненко Н. С., , молодший науковий співробітник, Інститут рослинництва ім. В. Я. Юр’єва Анциферова О. В., , молодший науковий співробітник, Інститут рослинництва ім. В. Я. Юр’єва |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2020 | номер журналу | Випуск 96 Частина 1 |
сторінки | 558-572 | індекс УДК | 664.64.016.8:631.526.3:633.11 | Індекс DOI | 10.31395/2415-8240-2020-96-1-558-572 (Лінк) |
Аннотація | Наведено результати дослідження технологічних властивостей (вміст анатомічних складових, крупність і вирівняність, міцність зернівок стисненням і сколюванням) зерна пшениці м’якої озимої залежно від сорту. Встановлено, що вміст анатомічних складових, крупність і вирівняність зерна змінюється залежно від сорту та лінії пшениці м’якої озимої. Для зерна вміст анатомічних складових змінюється від 80,8 до 87,2 %, вирівняність – від 59,0 до 73,0 %, а міцність зернівок стисненням – від 88,9 до 142,8 Н залежно від сорту та лінії пшениці м’якої. | ||
Ключові слова | технологічні властивості, зерно, пшениця м’яка, сорт, міцність |