Уманський НУС | сьогодні: 04.10.2020

ТЕХНОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ЗЕРНА ПШЕНИЦІ М’ЯКОЇ ОЗИМОЇ ЗАЛЕЖНО ВІД СОРТУ

Автор(и) Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Євчук Я. В., кандидат технічних наук, , Уманський національний університет садівництва
Кононенко Л. М., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва, Україна
Харитоненко Н. С., , молодший науковий співробітник, Інститут рослинництва ім. В. Я. Юр’єва
Анциферова О. В., , молодший науковий співробітник, Інститут рослинництва ім. В. Я. Юр’єва
Рубрика Агрономія
рік 2020 номер журналу Випуск 96 Частина 1
сторінки 558-572 індекс УДК 664.64.016.8:631.526.3:633.11
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2020-96-1-558-572 (Лінк)
Аннотація Наведено результати дослідження технологічних властивостей (вміст анатомічних складових, крупність і вирівняність, міцність зернівок стисненням і сколюванням) зерна пшениці м’якої озимої залежно від сорту. Встановлено, що вміст анатомічних складових, крупність і вирівняність зерна змінюється залежно від сорту та лінії пшениці м’якої озимої. Для зерна вміст анатомічних складових змінюється від 80,8 до 87,2 %, вирівняність – від 59,0 до 73,0 %, а міцність зернівок стисненням – від 88,9 до 142,8 Н залежно від сорту та лінії пшениці м’якої.
Ключові слова технологічні властивості, зерно, пшениця м’яка, сорт, міцність
Завантажити файл    (завантажень: 27)