Автор(и) |
Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна Желєзна В. В., , , Уманський національний університет садівництва Єремєєва О. А., кандидат технічних наук, , Уманський національний університет садівництва, Україна Войтовська В.І., кандидат сільськогосподарських наук, , Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2020 | номер журналу | Випуск 96 Частина 1 |
сторінки | 606-620 | індекс УДК | 664.7.004.12:633.111:631.526.3 | Індекс DOI | 10.31395/2415-8240-2020-96-1-606-620 (Лінк) |
Аннотація | У статті наведені результати дослідження впливу добавляння пшениці спельти до помельних партій зерна пшениці м’якої на крупоутворювальну здатність при помелі в борошно. На основі отриманих результатів можна зробити висновки, що введення зерна пшениці спельти в кількості 15 % до помельних партій пшениці м’якої позитивно впливає на утворення круподунстових продуктів і вилучення борошна. Подальше підвищення частки пшениці спельти призводить до таких змін помельних партій, при яких ці показники знижуються. | ||
Ключові слова | пшениця спельта, пшениця м’яка, борошно, композиційні суміші, помельні партії, вихід проміжних продуктів, крупоутворення. |