Уманський НУС | сьогодні: 06.10.2020

КРУПОУТВОРЮВАЛЬНА ЗДАТНІСТЬ ПОМЕЛЬНИХ ПАРТІЙ ЗЕРНА ПШЕНИЦІ СПЕЛЬТИ І ПШЕНИЦІ М’ЯКОЇ

Автор(и) Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Желєзна В. В., , , Уманський національний університет садівництва
Єремєєва О. А., кандидат технічних наук, , Уманський національний університет садівництва, Україна
Войтовська В.І., кандидат сільськогосподарських наук, , Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН
Рубрика Агрономія
рік 2020 номер журналу Випуск 96 Частина 1
сторінки 606-620 індекс УДК 664.7.004.12:633.111:631.526.3
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2020-96-1-606-620 (Лінк)
Аннотація У статті наведені результати дослідження впливу добавляння пшениці спельти до помельних партій зерна пшениці м’якої на крупоутворювальну здатність при помелі в борошно. На основі отриманих результатів можна зробити висновки, що введення зерна пшениці спельти в кількості 15 % до помельних партій пшениці м’якої позитивно впливає на утворення круподунстових продуктів і вилучення борошна. Подальше підвищення частки пшениці спельти призводить до таких змін помельних партій, при яких ці показники знижуються.
Ключові слова пшениця спельта, пшениця м’яка, борошно, композиційні суміші, помельні партії, вихід проміжних продуктів, крупоутворення.
Завантажити файл    (завантажень: 49)