Уманський НУС | сьогодні: 22.12.2024

ВПЛИВ СИСТЕМИ ФОРМУВАННЯ КУЩІВ НА ПОКАЗНИКИ ФЕНОЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ ВИНОГРАДУ

Автор(и) Ткаченко О. Б., доктор технічних наук, , Одеська національна академія харчових технологій
Пашковський О. І., , , Національний науковий центр «Інститут виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова»
Тарасова В. В., , , Національний науковий центр «Інститут виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова»
Рубрика Агрономія
рік 2019 номер журналу Випуск 94 Частина 1
сторінки 134-147 індекс УДК 634.836:631.542:547.56
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2019-94-1-134-147 (Лінк)
Аннотація У статті відображено результати досліджень впливу системи формування кущів на показники фенольного комплексу винограду сортів Ароматний та Загрей. У якості контрольованих показників розглядались наступні: технологічний запас, масова концентрація, частка полімерних форм у загальній кількості фенольних речовин, абсолютна та відносна активність оксидазної системи винограду. Встановлені системи формування, що дозволяють отримувати виноград з низьким потенціалом до окислення фенольного комплексу.
Ключові слова система формування, Ароматний, Загрей, якість, фенольний комплекс, оксидазна активність
Завантажити файл    (завантажень: 214)