Автор(и) |
М’ялковський Р. О., кандидат сільськогосподарських наук, , Подільський державний аграрно-технічний університет Овчарук В.І., доктор сільськогосподарських наук, , Подільський державний аграрно-технічний університет Безвіконний П. В., кандидат сільськогосподарських наук, , Подільський державний аграрно-технічний університет Кравченко В. С., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2019 | номер журналу | Випуск 94 Частина 1 |
сторінки | 274-284 | індекс УДК | 635.21:631.5(292.485)(045) | Індекс DOI | 10.31395/2415-8240-2019-94-1-274-284 (Лінк) |
Аннотація | Висвітлено результати досліджень нагромадження вмісту сухої речовини і крохмалю в бульбах картоплі залежало від елементів технології, погодно-кліматичних умов у сортів різних груп стиглості. Встановлено, що найвищий вміст сухих речовин асимілюється в бульбах сортів середньопізньої групи стиглості Алладін і Дар – 24,9 і 24,0 %. Найвищий вміст крохмалю в бульбах відмічали у сорту Диво – 24,0 %, Віра – 17,6 і Алладін – 21,2 %. Вміст аскорбінової кислоти становив у сортів середньоранньої групи стиглості 16,4 мг %, у середньостиглих – 17,76 мг %, у пізньостиглих – 15,23 мг %, відповідно. | ||
Ключові слова | картопля, сорт, строк садіння, глибина загортання бульб, урожайність. |