Автор(и) |
Господаренко Г.М., доктор сільськогосподарських наук, професор, Уманський національний університет садівництва Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна Новіков В. В., кандидат технічних наук, , Уманський національний університет садівництва Желєзна В. В., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2019 | номер журналу | Випуск 94 Частина 1 |
сторінки | 8-16 | індекс УДК | УДК577.112:664.71–11:631.526.3 | Індекс DOI | 10.31395/2415-8240-2019-94-1-8-16 (Лінк) |
Аннотація | Встановлено, що вміст білка в зерні пшениці спельти сорту Зоря України, вирощеному на неудобрених ділянках становив 19,9 % і зростав до 23,4–24,0 % за одноразового підживлення N120 або на 18–21 % і до 24,5–25,1 % за роздрібного застосування азотних добрив (N60 + N60) або на 23–26 %. У зерні сорту Європа він зростав відповідно від 18,7 % до 21,7–22,3 і до 22,6–23,2 %. Зерно пшениці спельти Зоря України має вищу біологічну цінність за вмістом есенційних амінокислот, оскільки їхній скор був бездефіцитним. | ||
Ключові слова | пшениця спельта, удобрення, вміст білка, вміст амінокислот, амінокислотний скор. |