Автор(и) |
Костецька К.В., , викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна (факультет інженерно-технологічний) Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна Улянич І.Ф., аспірант, , Уманський національний університет садівництва |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2018 | номер журналу | Випуск №92. Частина 1 |
сторінки | 109-119 | індекс УДК | 54.021.001:636.085.55 | Індекс DOI |
Аннотація | У статті описані зміни хімічного складу комбікормових зернових сумішей кукурудзи, ячменю з плодоовочевими компонентами та вичавками перед і після екструдування. Встановлено, що суміші подрібненого зерна з плодоовочевими компонентами під час екструдування втрачають значну частку вологи, жирів, крохмалю, клітковини за збільшення масової частки загальних цукрів і декстринів. За рахунок високих температур і тиску розкладалися полісахариди на простіші речовини, зокрема – декстрини, масова частка яких зростала. Також, в екструдованих продуктах збільшувалась частка загальних цукрів. | ||
Ключові слова | комбікорм, ячмінь, кукурудза, плодоовочеві компоненти, суміш, екструдування, хімічний склад. |