Автор(и) |
Єзерківський А.В., , , ННЦ «Інститут землеробства НААН»
|
Рубрика |
Агрономія |
рік |
2017 |
номер журналу |
Випуск №91. Частина 1 |
сторінки |
226-236 |
індекс УДК |
631.14:631.51 |
Індекс DOI |
|
Аннотація |
Наведено результати досліджень впливу технологічних заходів вирощування на виробництво органічної продукції. Проведення плантажної оранки неглибоких (45–50 см) осушуваних торфо-глейових ґрунтів на 55 см з приорюванням до торфу підстилаючої мінеральної породи (оглеєний легкий суглинок) товщиною 8–10 см, поліпшує водно-фізичні і поживні характеристики ґрунту та за органічного вирощування жита озимого та гречки з застосуванням рідкого органічного мікродобрива гумат калію+мікроелементи, забезпечує отримання врожайності жита озимого понад 4,8 т/га та гречки 3,13 т/га. |
Ключові слова |
основний обробіток ґрунту, органічна продукція, жито озиме, гречка. |