Автор(и) |
Бечко В.П., кандидат економічних наук, , Уманський національний університет садівництва
|
Рубрика |
Економіка |
рік |
2017 |
номер журналу |
Випуск №90. Частина 2 |
сторінки |
92-105 |
індекс УДК |
631.162:657.15.003.13 |
Індекс DOI |
|
Аннотація |
У статті розглянуто сутність понять «рентабельність» та «прибуток», які є основними критеріями оцінювання ефективності діяльності суб’єктів господарювання. Відповідно до зведеної статистичної інформації по сільськогосподарських підприємствах Черкаської області проаналізовано основні показники рентабельності та фінансових результатів.
Визначено вплив обсягу реалізованої продукції, її собівартості та відпускних цін на формування прибутку.
Розглянуто рівень рентабельності виробництва сільськогосподарської продукції у підприємствах досліджуваного регіону. В ході дослідження встановлено, що на рентабельність впливає значна кількість факторів, але найважливішими з них є ціна продукції та її собівартість.
|
Ключові слова |
рентабельність, ефективність, фінансовий результат, прибуток, виробничо-фінансова діяльність, собівартість, ранжування, стратегія розвитку |