Автор(и) |
Балабак О.А., кандидат сільськогосподарських наук, , Національний дендрологічний парк «Софіївка» Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2017 | номер журналу | Випуск №90. Частина 1 |
сторінки | 70-77 | індекс УДК | 634.54:631.559 | Індекс DOI |
Аннотація | Проаналізовано амінокислотний склад білка та горіху фундука залежно від сорту і забезпечення їх біологічної потреби в харчуванні людини. Встановлено, що вміст амінокислот у білку та горіху фундука істотно змінюється залежно від сорту, проте частка незамінних амінокислот від їх суми залишається відносно стабільною і становить 21–24 %. Оптимальним амінокислотним складом характеризуються горіхи сорту Морозівський, які зі 100 г на 11–41 % задовольняють біологічну потребу дорослої людини амінокислотами. | ||
Ключові слова | фундук, амінокислота, біологічна потреба. |