Автор(и) |
Корнієнко С.І., кандидат сільськогосподарських наук, , Інститут овочівництва і баштанництва НААН Горова Т.К., доктор сільськогосподарських наук, , Інститут овочівництва і баштанництва НААН Митенко І.М., , , Інститут овочівництва і баштанництва НААН Стовбір О.П., , , Інститут овочівництва і баштанництва НААН |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2013 | номер журналу | Випуск №82. Частина 1 |
сторінки | 146-152 | індекс УДК | 631.527.5:631.527:635.11 | Індекс DOI |
Аннотація | Пропонуються нові теоретичні підходи ведення селекції буряка столового, в основу яких покладено генетичні особливості батьківських компонентів та нові комбінації існуючих традиційних методів. Розроблено прискорені способи створення сортів Дій сортотипу Екліпс, Багряний, Вітал. Представлено методичний матеріал щодо створення лінійного матеріалу для гібридів F1. | ||
Ключові слова | буряк столовий, гетерозис, селекція, метод, лінія |