В статті досліджуються джерела постачання тваринницької сировини для вітчизняних підприємств м’ясо- та молокопереробної промисловості. Виявлено суттєве скорочення надходження м’ясної сировини від господарств населення та зростання частки власно виробленої сировини. Частка імпорту у структурі джерел надходження сировини на вітчизняні м’ясопереробні підприємства становить у середньому 20%. Встановлено значне скорочення надходження молочної сировини від господарств населення та зростання частки сировини, виробленої сільськогосподарськими підприємствами. Стверджується, що наразі оцінити точну кількість імпорту молочної сировини не видається можливим.
Ключові слова
ланцюг вартості, харчова промисловість, м’ясна сировина, молочна сировина, господарства населення, сільськогосподарські підприємства, власна продукція, імпорт