КВІТНЕВІ ЗАМОРОЗКИ 2025 РОКУ НА УМАНЩИНІ, ЇХ НАСЛІДКИ ТА ШЛЯХИ ЗАХИСТУ РОСЛИН

Автор(и) Новак А.В., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва
Новак Ю. В., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва
Кулик В. П., , , Уманський національний університет
Новак М. А., , ,
Рубрика Агрономія
рік 2025 номер журналу Випуск 107 Частина 1
сторінки 164-176 індекс УДК 551.5:477.46
Індекс DOI 10.32782/2415-8240-2025-107-1-164-176 (Лінк)
Аннотація До небезпечних для сільського господарства явищ у теплу пору року належать заморозки Так, у квітні 2025 року загальна тривалість заморозків змінювалася від 02 год. 50 хв. до 06 год. 00 хв. а пошкодження різних частин рослин у винограду склало 90 %, шовковиці та черешні – 80 %, малини та полуниці, абрикоса та персика – 70 %, яблунь літніх та осінніх сортів, груш, слив та вишні – до 40 %.
Ключові слова тривалість та інтенсивність заморозків, бруньки і квіти та плодова зав’язь плодово-ягідних культур, методи захисту
Завантажити файл    (завантажень: 0)