| Автор(и) |
Новак А.В., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва Новак Ю. В., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва Кулик В. П., , , Уманський національний університет Новак М. А., , , |
||
|---|---|---|---|
| Рубрика | Агрономія | ||
| рік | 2025 | номер журналу | Випуск 107 Частина 1 |
| сторінки | 164-176 | індекс УДК | 551.5:477.46 | Індекс DOI | 10.32782/2415-8240-2025-107-1-164-176 (Лінк) |
| Аннотація | До небезпечних для сільського господарства явищ у теплу пору року належать заморозки Так, у квітні 2025 року загальна тривалість заморозків змінювалася від 02 год. 50 хв. до 06 год. 00 хв. а пошкодження різних частин рослин у винограду склало 90 %, шовковиці та черешні – 80 %, малини та полуниці, абрикоса та персика – 70 %, яблунь літніх та осінніх сортів, груш, слив та вишні – до 40 %. | ||
| Ключові слова | тривалість та інтенсивність заморозків, бруньки і квіти та плодова зав’язь плодово-ягідних культур, методи захисту | ||