Автор(и) |
МАЛЮГА Л. М., , , Непочатенко В.О., аспірант, , Уманський національний університет садівництва |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Економіка | ||
рік | 2025 | номер журналу | Випуск 106 Частина 2 |
сторінки | 101-108 | індекс УДК | 640.4:005.336.2:005.94 | Індекс DOI | 10.32782/2415-8240-2025-106-2-101-108 (Лінк) |
Аннотація | Досліджено роль сервісології як наукової основи в діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу. Проаналізовано сучасний стан впровадження сервісних практик, виявлено основні бар’єри та перспективи. Обґрунтовано потребу в розробці універсальної моделі сервісу. Підкреслено значення персоналізації, цифровізації та сервісної культури в контексті конкурентоспроможності підприємств. Визначено стратегічні напрями впровадження сервісологічного підходу в практику. | ||
Ключові слова | сервісологія, індустрія гостинності, клієнтський досвід, готельно-ресторанний бізнес, якість обслуговування, стратегія обслуговування, інструменти цифрового обслуговування, модель обслуговування |