Уманський НУС | сьогодні: 21.12.2024

ЧИННИКИ ЕКОЛОГІЧНОЇ ДИВЕРСИФІКАЦІЇ В ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

Автор(и) Нещадим Л.М., , , Уманський національний університет садівництва
Тимчук С. В., , ,
МАЛЮГА Л. М., , ,
Рубрика Економіка
рік 2024 номер журналу Випуск 105 Частина 2
сторінки 74-83 індекс УДК 338.48:640.4
Індекс DOI 10.32782/2415-8240-2024-105-2-74-83 (Лінк)
Аннотація В статті дослідження проаналізовано основні чинники екологічної диверсифікації в діяльності підприємств готельно-ресторанного господарства, а також досліджено їх вплив на національну та глобальну економіки, розвиток матеріального виробництва та забезпечення якості економічного зростання та конкурентоспроможності підприємств. На сьогодні гостро постають екологічні проблеми і з кожним роком підвищується рівень негативного впливу результатів діяльності підприємств різних галузей на довкілля. Екологічна стійкість все частіше вважається однією з найважливіших функцій готельно-ресторанного бізнесу, а також комунікацією і маркетингом, який приваблює більшу кількість гостей.
Ключові слова екологізація, HORECA, екотренди, екологічна стійкість, економічний розвиток, диверсифікація, готельно-ресторанне господарство
Завантажити файл    (завантажень: 10)