Автор(и) |
Нещадим Л.М., , , Уманський національний університет садівництва Тимчук С. В., , , МАЛЮГА Л. М., , , |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Економіка | ||
рік | 2024 | номер журналу | Випуск 105 Частина 2 |
сторінки | 74-83 | індекс УДК | 338.48:640.4 | Індекс DOI | 10.32782/2415-8240-2024-105-2-74-83 (Лінк) |
Аннотація | В статті дослідження проаналізовано основні чинники екологічної диверсифікації в діяльності підприємств готельно-ресторанного господарства, а також досліджено їх вплив на національну та глобальну економіки, розвиток матеріального виробництва та забезпечення якості економічного зростання та конкурентоспроможності підприємств. На сьогодні гостро постають екологічні проблеми і з кожним роком підвищується рівень негативного впливу результатів діяльності підприємств різних галузей на довкілля. Екологічна стійкість все частіше вважається однією з найважливіших функцій готельно-ресторанного бізнесу, а також комунікацією і маркетингом, який приваблює більшу кількість гостей. | ||
Ключові слова | екологізація, HORECA, екотренди, екологічна стійкість, економічний розвиток, диверсифікація, готельно-ресторанне господарство |