Уманський НУС | сьогодні: 17.10.2024

ПОКАЗНИКИ ЯКОСТІ НАСІННЯ ПШЕНИЦІ ОЗИМОЇ ТА ЇХ ВПЛИВ НА КОНДИЦІЙНІСТЬ ЗА ДОВГОТРИВАЛОГО ЗБЕРІГАННЯ

Автор(и) Поліщук В. В., доктор с.-г. наук, професор, , Уманський національний університет садівництва, Україна
Коновалов Д. В., кандидат сільськогосподарських наук, , Інститут фізіології рослин і генетики НАН
Рубрика Агрономія
рік 2024 номер журналу Випуск 104 Частина 1
сторінки 233-243 індекс УДК 575.827.633.11
Індекс DOI 10.32782/2415-8240-2024-104-1-233-243 (Лінк)
Аннотація Висвітлено результати досліджень впливу початкової схожості та вологості насіння пшениці озимої на формування показників його посівних якостей впродовж тривалого зберігання. Встановлено, що найкраще зберігалося насіння сортів Богдана та Айсберг одеський з початковою схожістю та вологістю відповідно 95 % і 7,9 %, як у герметичній, так і негерметичній тарі у сховищі та кліматичній камері.
Ключові слова вологість, енергія проростання, схожість, сила росту, сховище, герметична тара, якісні показники насіння
Завантажити файл    (завантажень: 81)