Автор(и) |
Євчук Я. В., кандидат технічних наук, , Уманський національний університет садівництва Кононенко Л. М., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва, Україна Вишинський А. В., , , Бобров В.С., , , |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2023 | номер журналу | Випуск 103 Частина 1 |
сторінки | 281-291 | індекс УДК | 664.681 | Індекс DOI | 10.32782/2415-8240-2023-103-1-281-291 (Лінк) |
Аннотація | У статті проаналізовано доцільність виробництва хліба оздоровчого призначення із використанням добавок рослинного походження. Встановлено, що при додаванні добавок рослинного походження, чіа, кунжуту, горіха волоського і борошна сочевиці та із квасолі вироби будуть збагачені білками, жирами, вуглеводами, залізом і вітаміном РР. Кислотність у досліджуваних виробах становила від 1,5 до 2,8 %. На контрольному варіанті була найменша – 1,5 %, а найвища за варіанту 7 із 3,0 – чіа і горіху волоського та 1,0 кунжуту і за додаванні борошна бобових культур 2,7 і 2,8 %. | ||
Ключові слова | борошно, сочевиця, квасоля, чіа, кунжут, вироби |