Уманський НУС | сьогодні: 22.12.2024

РОЗВИТОК СЕПТОРІОЗУ РІЗНИХ СОРТІВ ПШЕНИЦІ М’ЯКОЇ ОЗИМОЇ

Автор(и) Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Рубрика Агрономія
рік 2023 номер журналу Випуск 102 Частина 1
сторінки 190-202 індекс УДК 632.4:633.111:631.526.3
Індекс DOI 10.32782/2415-8240-2023-102-1-190-202 (Лінк)
Аннотація Встановлено, що інтенсивність ураження рослин пшениці м’якої озимої септоріозом змінюється залежно від фази росту та сорту. Так, у фазу кущіння інтенсивність ураження становить 3,9–4,7 %. Проте у фазу виходу в трубку інтенсивність ураження рослин зростає до 4,8–21,9 %, колосіння – 3,8–20,3 % залежно від сорту. У фазу молочної стиглості зерна цей показник знижується до 1,3–5,5 %.
Ключові слова септоріоз, пшениця м’яка озима, сорт, інтенсивність ураження, поширення, стійкість
Завантажити файл    (завантажень: 262)