Уманський НУС | сьогодні: 19.07.2024

ОЦІНКА ЯКОСТІ МІКРОЗЕЛЕНІ ВИРОЩЕНОЇ НА РІЗНИХ СУБСТРАТАХ В УМОВАХ ЗАКРИТОГО ГРУНТУ

Автор(и) Улянич О.І., доктор с.-г. наук, професор, завідувач кафедри овочівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна
Ваховська А. В., , , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Агрономія
рік 2023 номер журналу Випуск 102 Частина 1
сторінки 223-233 індекс УДК 631.4:631.589.2:635.4 21.465
Індекс DOI 10.32782/2415-8240-2023-102-1-223-233 (Лінк)
Аннотація У статті досліджено та обґрунтовано особливості впливу субстрату на біометричні показники, хімічний склад, врожайність та якість мікрозелені овочевих культур. В результаті проведених досліджень виявлено, що вища урожайність спостерігалася у салату листкового та редиски за використання кокосового субстрату і становила 1,85 кг/м2 та 5,72 кг/м2, у гірчиці кращими результи були за використання мінеральної вати – 4,82 кг/м2 . Визначено вміст показників хімічного складу мікрозелені і доведено, що види субстрату не мали негативний вплив на зміну хімічного складу овочевих рослин.
Ключові слова субстрат, мікрозелень, салат листковий, редиска, гірчиця, врожайність, якість
Завантажити файл    (завантажень: 196)