Автор(и) |
Улянич О.І., доктор с.-г. наук, професор, завідувач кафедри овочівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна Ваховська А. В., , , Уманський національний університет садівництва |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2023 | номер журналу | Випуск 102 Частина 1 |
сторінки | 223-233 | індекс УДК | 631.4:631.589.2:635.4 21.465 | Індекс DOI | 10.32782/2415-8240-2023-102-1-223-233 (Лінк) |
Аннотація | У статті досліджено та обґрунтовано особливості впливу субстрату на біометричні показники, хімічний склад, врожайність та якість мікрозелені овочевих культур. В результаті проведених досліджень виявлено, що вища урожайність спостерігалася у салату листкового та редиски за використання кокосового субстрату і становила 1,85 кг/м2 та 5,72 кг/м2, у гірчиці кращими результи були за використання мінеральної вати – 4,82 кг/м2 . Визначено вміст показників хімічного складу мікрозелені і доведено, що види субстрату не мали негативний вплив на зміну хімічного складу овочевих рослин. | ||
Ключові слова | субстрат, мікрозелень, салат листковий, редиска, гірчиця, врожайність, якість |