Автор(и) |
Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна Красноштан В. І., , , Уманський державний педагогічний університет ім. Павла Тичини Войтовська В.І., кандидат сільськогосподарських наук, , Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН Климович Н.М., , , Уманський національний університет садівництва |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2023 | номер журналу | Випуск 102 Частина 1 |
сторінки | 109-115 | індекс УДК | 664.64.016:633.36/.37:631.526.3 | Індекс DOI | 10.32782/2415-8240-2023-102-1-109-115 (Лінк) |
Аннотація | У статті висвітлено результати формування біохімічної складової насіння та визначено їх інтегральний скор. Встановлено, що якість насіння нуту достовірно змінюється залежно від сорту. Сорти нуту Антей, Буджак, Тріумф і Пегас формують високий вміст білка та найбільше забезпечують добову потребу вітамінами В9, В6, В5, В2 і В4 організм дорослої людини. Інтегральний скор для вітамінів В1, Е і С становить лише 2–7 %. | ||
Ключові слова | : нут, біохімічна складова, вітаміни, інтегральний скор, сорт |