Уманський НУС | сьогодні: 13.04.2024

ФОРМУВАННЯ ЯКОСТІ НАСІННЯ РІЗНИХ СОРТІВ НУТУ

Автор(и) Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Красноштан В. І., , , Уманський державний педагогічний університет ім. Павла Тичини
Войтовська В.І., кандидат сільськогосподарських наук, , Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН
Климович Н.М., , , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Агрономія
рік 2023 номер журналу Випуск 102 Частина 1
сторінки 109-115 індекс УДК 664.64.016:633.36/.37:631.526.3
Індекс DOI 10.32782/2415-8240-2023-102-1-109-115 (Лінк)
Аннотація У статті висвітлено результати формування біохімічної складової насіння та визначено їх інтегральний скор. Встановлено, що якість насіння нуту достовірно змінюється залежно від сорту. Сорти нуту Антей, Буджак, Тріумф і Пегас формують високий вміст білка та найбільше забезпечують добову потребу вітамінами В9, В6, В5, В2 і В4 організм дорослої людини. Інтегральний скор для вітамінів В1, Е і С становить лише 2–7 %.
Ключові слова : нут, біохімічна складова, вітаміни, інтегральний скор, сорт
Завантажити файл    (завантажень: 349)