Автор(и) |
Варченко О. М., доктор економічних наук, , Білоцерківський національний аграрний університет Варченко О. О., доктор філософії, , Білоцерківський національний аграрний університет Вернюк Н. О., кандидат економічних наук, , Уманський національний університет садівництва |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Економіка | ||
рік | 2022 | номер журналу | Випуск 101 Частина 2 |
сторінки | 65-78 | індекс УДК | 632.05 | Індекс DOI | 10.32782/2415-8240-2022-101-2-65-78 (Лінк) |
Аннотація | У статті розглядаються напрями залучення дрібних товаровиробників агропродовольства у конкурентоспроможні ланцюги поставок на основі кооперативних засад. Аргументовано, що ініціаторами створення кооперативних структур повинні стати переробні підприємства, які відчувають дефіцит в окремих видах сільськогосподарської сировини. Доведено, що розвитку кооперації в агропродовольчих ланцюгах поставок може надати дрібним агропродуцентам інструменти для концентрації капіталу, подолання технічної та технологічної відсталості, а також підвищення рівня ринкової сили. | ||
Ключові слова | ланцюги поставок, кооперація, агропродовольча продукція, партнерські відносини |