Уманський НУС | сьогодні: 22.12.2024

РЕОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ТІСТА ТА КУЛІНАРНА ЯКІСТЬ ХЛІБА З ДОБАВЛЯННЯМ БОРОШНА ГАРБУЗОВОГО

Автор(и) Господаренко Г.М., доктор сільськогосподарських наук, професор, Уманський національний університет садівництва
Карпенко В.П., доктор сільськогосподарських наук, проректор з наукової та інноваційної діяльності,
Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Новіков В. В., кандидат технічних наук, , Уманський національний університет садівництва
Желєзна В. В., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Агрономія
рік 2022 номер журналу Випуск 101 Частина 1
сторінки 6-16 індекс УДК 664.65:664.661-047.44:664.641.2:635.621
Індекс DOI 10.32782/2415-8240-2022-101-1-6-16 (Лінк)
Аннотація У статті представлено результати вивчення реологічних властивостей тіста та кулінарну якість хліба з добавлянням борошна гарбузового. Встановлено, що за результатами комплексного дослідження показників кулінарної якості хліба, збагаченого борошном гарбузовим можна стверджувати про доцільність добавляння 5 % борошна, що не зумовлює істотні зміни кулінарної якості готового продукту
Ключові слова гарбуз, борошно, хліб, тісто, якість
Завантажити файл    (завантажень: 313)