Уманський НУС | сьогодні: 12.04.2024

Жирнокислотний склад насіння різних сортів арахісу та його харчова цінність

Автор(и) Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Войтовська В.І., кандидат сільськогосподарських наук, , Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН
Рубрика Агрономія
рік 2022 номер журналу Випуск 100 Частина 1
сторінки 34-40 індекс УДК 665.127-047.44:631.526.3:633.368
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2022-100-1-34-40 (Лінк)
Аннотація У статті представлено результати вивчення вмісту жирних кислот у насінні різних сортів арахісу та його харчову цінність. Встановлено, що в насінні сортів арахісу Валенсія українська, Валенсія 433, Степняк, Вірджинія 936, Періс містить високий вміст жиру та воно має найвищий інтегральний скор.
Ключові слова арахіс, сорт, жирна кислота, інтегральна оцінка
Завантажити файл    (завантажень: 321)