Автор(и) |
Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна Войтовська В.І., кандидат сільськогосподарських наук, , Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2022 | номер журналу | Випуск 100 Частина 1 |
сторінки | 34-40 | індекс УДК | 665.127-047.44:631.526.3:633.368 | Індекс DOI | 10.31395/2415-8240-2022-100-1-34-40 (Лінк) |
Аннотація | У статті представлено результати вивчення вмісту жирних кислот у насінні різних сортів арахісу та його харчову цінність. Встановлено, що в насінні сортів арахісу Валенсія українська, Валенсія 433, Степняк, Вірджинія 936, Періс містить високий вміст жиру та воно має найвищий інтегральний скор. | ||
Ключові слова | арахіс, сорт, жирна кислота, інтегральна оцінка |