Автор(и) |
Новак Ж.М., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва Полянецька І.О., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2022 | номер журналу | Випуск 100 Частина 1 |
сторінки | 215-224 | індекс УДК | 631.52:633.11 | Індекс DOI | 10.31395/2415-8240-2022-100-1-215-224 (Лінк) |
Аннотація | У статті проаналізовано показники продуктивності – кількість продуктивних стебел, довжина колоса та кількість колосків у ньому, маса 1000 зерен, урожайність тетраплоїдних видів пшениць (картлійська, ефіопська, польська, полба ісфаганська, полба звичайна). Встановлено, що елементи продуктивності та врожайність зерна істотно змінювалась у різних видів пшениць. | ||
Ключові слова | сортозразок, види пшениці, кількість продуктивних стебел, довжина колоса, кількість колосків, маса 1000 зерен, урожайність |