Уманський НУС | сьогодні: 06.01.2022

ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ТОВАРОВИРОБНИКІВ І РОЗВИТОК КООПЕРАЦІЇ

Автор(и) Мудрак Р.П., доктор економічних наук, , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Економіка
рік 2020 номер журналу Випуск 97 Частина 2
сторінки 187-198 індекс УДК 005.332.4:[338.432:631.115.8]
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2020-97-2-187-198 (Лінк)
Аннотація В статті вказується на низький рівень використання в аграрній сфері економіки України сучасних високопродуктивних технологій виробництва, організації та управління аграрним бізнесом. Вказується, що це знижує конкурентоспроможність аграріїв. Відмічається, що дана проблема найбільш гостро стоїть для дрібнотоварних виробників. Робиться припущення, що безальтернативною формою підвищення їх конкурентних позицій є створення обслуговуючих кооперативів, які мають забезпечити покращення організації та управління матеріально-технічного постачання й просування продукції на ринку.
Ключові слова конкурентоспроможність, сільськогосподарські товаровиробники, малі форми, надмірні витрати, обслуговуючий кооператив
Завантажити файл    (завантажень: 32)