Уманський НУС | сьогодні: 10.03.2021

ПРОДУКТИВНІСТЬ МОРКВИ СТОЛОВОЇ ЗАЛЕЖНО ВІД ГІБРИДУ

Автор(и) Кецкало В.В., кандидат с.-г. наук, доцент кафедри овочівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна
Поліщук Т. В., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманська дослідно-селекційна станція ІБК і ЦБ НААН
Рубрика Агрономія
рік 2020 номер журналу Випуск 97 Частина 1
сторінки 23-31 індекс УДК 635.13:631.527.5
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2020-97-1-23-31 (Лінк)
Аннотація З метою отримання високого рівня врожаю моркви столової в Правобережному Лісостепу України варто добирати гібриди, адаптовані до ґрунтово-кліматичних умов вирощування. Здійснено порівняльну оцінку врожайності гібридів моркви столової закордонної селекції. Представлено результати фенологічних спостережень за розвитком рослин, їх біометричні показники залежно від гібриду. Визначено продуктивність, рівень врожайності, структуру врожаю та товарність одержаної продукції. Встановлено придатність досліджуваних гібридів моркви столової закордонної селекції до вирощування в умовах Правобережного Лісостепу України.
Ключові слова морква столова, продуктивність, гібрид, коренеплід, урожайність
Завантажити файл    (завантажень: 21)