Автор(и) |
Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна Войтовська В.І., кандидат сільськогосподарських наук, , Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН Третьякова С. О., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва Климович Н.М., , , Уманський національний університет садівництва |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2020 | номер журналу | Випуск 97 Частина 1 |
сторінки | 164-171 | індекс УДК | 664.64.016.8:[664.641.15:664.788] | Індекс DOI | 10.31395/2415-8240-2020-97-1-164-171 (Лінк) |
Аннотація | У статті представлено результати дослідження біохімічної складової борошна різних гібридів кукурудзи і сорго. Встановлено, що борошно обох культур найбільше містить крохмалю. У складі жирних кислот основною є поліненасичена олеїнова (С18:2), частка якої становить 36–39 %. Вміст жирних кислот мало змінюється залежно від гібриду обох культур. Борошно сорго містить більше вітаміну В3, кукурудзи — вітаміну В4. Проте вміст філохінону найбільший в борошні обох культур. | ||
Ключові слова | борошно, кукурудза, сорго, крохмаль, білок, вітаміни, жирні кислоти. |