Уманський НУС | сьогодні: 14.04.2024

БІОХІМІЧНА СКЛАДОВА БОРОШНА ІЗ ЗЕРНА РІЗНИХ ГІБРИДІВ КУКУРУДЗИ І СОРГО

Автор(и) Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Войтовська В.І., кандидат сільськогосподарських наук, , Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН
Третьякова С. О., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва
Климович Н.М., , , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Агрономія
рік 2020 номер журналу Випуск 97 Частина 1
сторінки 164-171 індекс УДК 664.64.016.8:[664.641.15:664.788]
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2020-97-1-164-171 (Лінк)
Аннотація У статті представлено результати дослідження біохімічної складової борошна різних гібридів кукурудзи і сорго. Встановлено, що борошно обох культур найбільше містить крохмалю. У складі жирних кислот основною є поліненасичена олеїнова (С18:2), частка якої становить 36–39 %. Вміст жирних кислот мало змінюється залежно від гібриду обох культур. Борошно сорго містить більше вітаміну В3, кукурудзи — вітаміну В4. Проте вміст філохінону найбільший в борошні обох культур.
Ключові слова борошно, кукурудза, сорго, крохмаль, білок, вітаміни, жирні кислоти.
Завантажити файл    (завантажень: 330)