Уманський НУС | сьогодні: 08.02.2021

ASCORBIC ACID IN BLACK CURRANT FRUITS

Автор(и) Осокіна Н.М., доктор с.-г. наук, професор, завідувач кафедри технології зберігання і переробки зерна Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна
Костецька К.В., , викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна (факультет інженерно-технологічний) Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна
Герасимчук О.П., кандидат с.-г. наук, доцент кафедри технології та переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
Рубрика Агрономія
рік 2020 номер журналу Випуск 97 Частина 1
сторінки 82-91 індекс УДК 634.723.1
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2020-97-1-82-91 (Лінк)
Аннотація Наведено результати 15-річних досліджень з вивчення вмісту аскорбінової кислоти у плодах чорної смородини. Під час вегетації чорної смородини було підраховано: суму ефективних температур вище 5°C; суму ефективних температур вище 10 °С; величину активних температур; кількість опадів; гідротермічний коефіцієнт (ГTК). Встановлено, що тривалість сезону вирощування чорної смородини в умовах Правобережного Лісостепу України становить 96 ± 3–4 дні. При чому сума ефективних температур вище 5 °С складала 750–950°, сума ефективних температур вище 10° С — 300–600 °, сума активних температур — 1050–1300 ° і опадів — 120–300 мм, ГТК — 0,7–3,0.
Ключові слова чорна смородина, сорт, якість, хімічний склад, аскорбінова кислота.
Завантажити файл    (завантажень: 21)