Автор(и) |
Осокіна Н.М., доктор с.-г. наук, професор, завідувач кафедри технології зберігання і переробки зерна Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна Костецька К.В., , викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна (факультет інженерно-технологічний) Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна Герасимчук О.П., кандидат с.-г. наук, доцент кафедри технології та переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2020 | номер журналу | Випуск 97 Частина 1 |
сторінки | 82-91 | індекс УДК | 634.723.1 | Індекс DOI | 10.31395/2415-8240-2020-97-1-82-91 (Лінк) |
Аннотація | Наведено результати 15-річних досліджень з вивчення вмісту аскорбінової кислоти у плодах чорної смородини. Під час вегетації чорної смородини було підраховано: суму ефективних температур вище 5°C; суму ефективних температур вище 10 °С; величину активних температур; кількість опадів; гідротермічний коефіцієнт (ГTК). Встановлено, що тривалість сезону вирощування чорної смородини в умовах Правобережного Лісостепу України становить 96 ± 3–4 дні. При чому сума ефективних температур вище 5 °С складала 750–950°, сума ефективних температур вище 10° С — 300–600 °, сума активних температур — 1050–1300 ° і опадів — 120–300 мм, ГТК — 0,7–3,0. | ||
Ключові слова | чорна смородина, сорт, якість, хімічний склад, аскорбінова кислота. |