Уманський НУС | сьогодні: 04.10.2020

КРУП’ЯНІ ВЛАСТИВОСТІ ЗЕРНА ПШЕНИЦІ М’ЯКОЇ ОЗИМОЇ ЗАЛЕЖНО ВІД СОРТУ

Автор(и) Улянич І.Ф., аспірант, , Уманський національний університет садівництва
Рубрика Агрономія
рік 2020 номер журналу Випуск 96 Частина 1
сторінки 572-582 індекс УДК 664.7.004.12:633.111
Індекс DOI 10.31395/2415-8240-2020-96-1-572-582 (Лінк)
Аннотація Встановлено, що загальна оцінка каші з крупи пшениці може змінюватися від 64 до 100 % від максимального показника шкали оцінювання. На вихід крупи цілої найбільше впливає вміст ендосперму в зернівці. Високі круп’яні властивості має зерно сортів пшениці м’якої озимої Емеріно, Паннонікус, Ужинок, Суасон, Подолянка та інтрогресивна лінія NAK 61/12: вміст ендосперму становить 84,4–87,2 %, загальна оцінка каші – 8,2–9,0 бала.
Ключові слова круп’яні властивості, пшениця м’яка, сорт, лінія, ендосперм.
Завантажити файл    (завантажень: 46)