Автор(и) |
Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна Коцюба С. П., кандидат сільськогосподарських наук, , Уманський національний університет садівництва Євчук Я. В., кандидат технічних наук, , Уманський національний університет садівництва |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2019 | номер журналу | Випуск 94 Частина 1 |
сторінки | 71-83 | індекс УДК | 631.559:[633.11:631.8] | Індекс DOI | 10.31395/2415-8240-2019-94-1-71-83 (Лінк) |
Аннотація | Встановлено, що продуктивність пшениці спельти змінюється залежно від погодних умов, сорту та особливостей удобрення. Поліпшення умов азотного живлення найбільше підвищує врожайність, вміст клейковини, при цьому ефективність азотних добрив істотно залежить від особливостей сорту. Кулінарна оцінка хліба у сорту Європа дуже висока – 8,4 бала, а Зоря України – 8,0 бала і майже не змінюється від удобрення. | ||
Ключові слова | пшениця спельта, врожайність, клейковина, якість хліба, добрива. |