Автор(и) |
Осокіна Н.М., доктор с.-г. наук, професор, завідувач кафедри технології зберігання і переробки зерна Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна Костецька К.В., , викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна (факультет інженерно-технологічний) Уманського національного університету садівництва, Уманський національний університет садівництва, Україна Герасимчук О.П., кандидат с.-г. наук, доцент кафедри технології та переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна Євчук Я. В., кандидат технічних наук, , Уманський національний університет садівництва |
||
---|---|---|---|
Рубрика | Агрономія | ||
рік | 2016 | номер журналу | Випуск №89. Частина 1 |
сторінки | 96-103 | індекс УДК | 664.788:633.11 | Індекс DOI |
Аннотація | Придатність зерна для промисловості характеризується якістю його як сировини для переробки. Зерно кукурудзи гібридів ДКС 4685×1390 і ПР39Б58 має виражені особливості роду та сорту, відповідає вимогам за зовнішніми геометричними показниками, об’ємом, площею зовнішньої поверхні, сферичністю, питомою і об’ємною масою, об’ємом поверхневих шарів зернівки та масовою часткою крохмальної частини ендосперму, що свідчить про його придатність для переробки. | ||
Ключові слова | зерно, кукурудза, сорт, фізико-механічні показники, якість. |