Автор(и) |
Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна
|
Рубрика |
Агрономія |
рік |
2016 |
номер журналу |
Випуск №89. Частина 1 |
сторінки |
151-159 |
індекс УДК |
665.939.4:633.11 |
Індекс DOI |
|
Аннотація |
Наведено результати досліджень вмісту основних амінокислот у зерні пшениці спельти залежно від походження сорту та ліній, коефіцієнт ефективності метаболізації ессенціальних амінокислот та їх біологічна цінність. Встановлено, що вміст ессенціальних амінокислот змінюється від 3,81 до 5,55 %. Із ессенціальних амінокислот білок пшениці спельти найбільше містить фенілаланіну та лейцину. Найвищу біологічну цінність має білок сорту NSS 6/01 та ліній LPP 3124 і LPP 3117. |
Ключові слова |
пшениця спельта, амінокислота, біологічна цінність білка. |