| Автор(и) | Любич В.В., кандидат с.-г. наук, викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна, Уманський національний університет садівництва, Україна | ||
|---|---|---|---|
| Рубрика | Агрономія | ||
| рік | 2016 | номер журналу | Випуск №89. Частина 1 |
| сторінки | 151-159 | індекс УДК | 665.939.4:633.11 | Індекс DOI |
| Аннотація | Наведено результати досліджень вмісту основних амінокислот у зерні пшениці спельти залежно від походження сорту та ліній, коефіцієнт ефективності метаболізації ессенціальних амінокислот та їх біологічна цінність. Встановлено, що вміст ессенціальних амінокислот змінюється від 3,81 до 5,55 %. Із ессенціальних амінокислот білок пшениці спельти найбільше містить фенілаланіну та лейцину. Найвищу біологічну цінність має білок сорту NSS 6/01 та ліній LPP 3124 і LPP 3117. | ||
| Ключові слова | пшениця спельта, амінокислота, біологічна цінність білка. | ||